Kefirhorn med marsipan

Kefirhorn med marsipan

Christopher Sjuve
60 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

50 g

smør

1.5 dl

melk

1.5 dl

kefir

50 g

gjær

2 ss

honning

2 ts

salt

450 g

hvetemel

100 g

marsipan

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken oppi - ikke kefiren. Løs opp gjøren i litt av væsken, og tilsett honning og salt. Hell i resten av melkeblandingen og kefiren. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt sammen til deigen er smidig og glatt. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve i en time. Legg deigen på en melet overflate, og del deigen i to like deler. Bruk en kjevle og rull hver del ut til en sirkel med diameter 30 cm. Del hver sirkel i seks like "pizzastykker". Del marsipanen i 12 deler, og legg en bit midt på hver trekant. Rull trekanten sammen fra den brede enden. Bøy spissene sammen, for å forme horn. Legg hornene på en stekeplate med bakepapir. Hornene skal etterheve i ca 30 minutter, før de pensles med pisket egg og stekes i femten minutter på 180 grader.

Kanskje disse også frister?