Kinakålruletter med kyllingkjøttdeig
En mer lettlaget variant av de gammeldagse kålrulettene. Hvit saus må med, som før.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
1 stk
kinakål400 g
kyllingkjøttdeig200 g
kremost med urter1 ss
hakket persille1 ts
salt0.25 ts
muskat, revet5 dl
vann1 stk
hønse buljongterningSaus
3 dl
kraft fra koking1 ss
maisennajevner, lys1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Forvell dem i 1-2 minutter i kokende vann. Ta dem opp og tørk dem. Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost, persille og krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet. Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter. Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter. Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt. Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, vårløk, saus og kokte poteter.