Kirstens elggryte
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
750 g
grytekjøtt av elg4 stk
sjalottløk2 stk
gulrot2.5 dl
vann2 dl
seterrømme2 ss
hvetemel3 ss
tyttebærsyltetøySlik gjør du det:
Skjær kjøttet i passende biter. Brun i smør i varm panne og legg over i gryte, kok ut pannen med vann og hell i gryten. Skjær sjalottløk i båter og gulrøtter i skiver og brun før de tilsettes i gryten med kjøttet. Kok opp og la trekke ca 25 min. Stek piggsopp og ha i gryten. Rør hvetemelet ut i rømme og tyttebærsyltetøy og tilsett i gryten sammen med salt, pepper og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Server med potetmos av mandelpoteter og tyttebær eller ripsgele.