Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 500 g

    kjøttdeig
  • 1 ts

    salt
  • 4 skiver

    brød
  • 3 dl

    vann eller melk
  • 0.75 ts

    pepper
  • 0.25 ts

    ingefær
  • 0.25 ts

    muskat
  • smør til steking
  • Brun saus

  • 2 ss

    smør
  • 4 ss

    hvetemel
  • 7 dl

    vann
  • 2 stk

    buljongterning
  • pepper
  • Furulysalat

  • 0.25 stk

    hodekål
  • 2 stk

    gulrot
  • 1 stk

    eple
  • 4 stk

    svisker, stenfrie
  • 1 dl

    hasselnøtter
  • Dressing

  • 4 ss

    sitronsaft
  • 2 ss

    vann
  • 2 ss

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Begynn med sausen. Smelt smør og la det bli lysebrunt i en gryte, tilsett hvetemel og rør til blandingen blir nøttebrun. Trekk gryten vekk fra platen og tilsett halvparten av vannet, mens du rører godt. Tilsett resten av vannet og buljongterningene under omrøring. Kok opp og la sausen trekke et par min. Smak til med pepper. Skjær brødskiver uten skorpe i terninger, legg i en bolle og hell over melk eller vann og la trekke ca 5 min. Rør kjøttdeigen seig med salt. Tilsett den oppbløtte brødblandingen og krydder i kjøttdeigen. Rør godt sammen til en litt seig farse. Form til runde kaker i hånden med hjelp av en skje dyppet i kaldt vann. Stek pent brune på hver side i panne med smør. Legg kjøttkakene over i sausen og la trekke i 10-15 min til de er gjennomkokte. Furulysalat Skjær vekk den grove stilken på kålen og finsnitt resten av kålen. Skrell og riv opp gulrot og riv eple med skallet på. Bland alt sammen med grovhakkede nøtter. Rør sammen dressing, smak til og hell over kålblandingen. Oppskrift: Løkkeberg skole, Bærum

    Kanskje disse også frister?