Klassisk moussaka
Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
aubergine1 stk
squash1 stk
løk, finhakket2 fedd
hvitløk, knust0.5 kg
kjøttdeig2 stk
tomatboks1 ts
anis, malt2 ts
oregano, tørket1 ts
sukker1 ss
hvitvinseddik100 g
ost, revet2 dl
melk3 dl
kremfløte2 stk
eggeplomme2 ts
maisennaSlik gjør du det:
Skjær aubergine og squash i skiver. Stek dem i tørr panne i ca. 3-4 minutter på hver side på middels varme. Sett dem til side. Stek løken blank i olje. Ha i hvitløk og stek i ett minutt til. Ha i kjøttdeig, stek i 5-6 minutter før du har i tomatboksene. Knus anisfrøene i en morter sammen med oregano. Ha i tomatsausen og kok det inn til en god og tykk saus. Smak til med sukker, hvitvinseddik, salt og pepper. I en ildfast form, legg ett lag med squash og aubergine. Dryss på litt ost. Ha på et lag med tomatsaus, før du legger et nytt lag med squash og aubergine. Legg et nytt lag: ost, squash/aubergine og tomatsaus. Lag hvit saus: Ha melk, fløte og maisenna i en kjele. Visp godt og la den koke ett par minutter. Ha i eggeplommer og smak til med salt og pepper. Hell sausen over i den ildfaste formen. Dryss litt ost på toppen. Stek den i ovnen ca. 50 minutter på 200 grader. Du kan også ha litt brødsmuler på for å få sprø topp.