Klassisk quiche lorraine

Klassisk quiche lorraine

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og pai

Slik gjør du det:

Bland sammen mel, salt og sukker og smuldre smøret i melet, ved å bruke fingrene eller en foodprocessor. Tilsett egg og 3 ss vann og arbeid deigen raskt sammen (i foodprocessor 10-12 sek). Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 2 timer før den kjevles ut. Smør en paiform og sett den i kjøleskapet mens deigen får hvile. Kjevle ut deigen til ca 3 med mer og legg over i formen. (Rull deigen over på kjevlet og rull ut over i formen). La den hvile i kjøleskapet i ca 20 min. Varm stekeovnen til 200 ºC. Prikk bunnen med en gaffel legg over et bakepapir og fyll tørkede erter eller bønner i bunnen (dette for at bunnen ikke skal krype under forstekingen). Forstek paibunnen i 20 min. ta ut fjern erter og bakerpapir og avkjøl bunnen. Øk ovnstemperaturen til 220 ºC. Brun bacon/ fleske terningene i litt olje, legg over på litt kjøkkenpapir slik at overflødig fett blir trukket ut. Visp lett sammen hele egg, eggeplommer og fløte. Krydre med salt, pepper og muskat. Fordel flesketerninger og revet ost over paibunnen, hell over egg og fløteblandingen. Stek i ca 20 min. Snek ovnstemperaturen til 200 ºC, stek videre i 15 min. Legg over skiver av ost og stek videre i 5-6 min. Avkjøl litt før servering.

Kanskje disse også frister?