Jarlsberg
Foto: Tore Fjeld
Jarlsberg er en hvitost med store, luftige hull. Osten har en fyldig og søt smak, som kan minne om sveitserost. Jarlsberg brukes i både varme og kalde retter, for eksempel på pizza, omeletter, brødskiva og i salater. Osten ble utviklet av bonden Anders Larsen Bakke (1815-99) på en gård i Vestfold, og er nå et varemerke til Tine. Osten er også populær i utlandet, blant annet USA.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
26.6 g (47 %)
Fett
29 g (52 %)
Karbohydrat
0 g (0 %)
Alle næringsstoffer
Vann
41 g
Kilojoule
1525 kJ
Kilokalorier
367 kcal
Protein
26.6 g
Fett
29 g
Mettet
18.8 g
Trans
1 g
Enumettet
6.4 g
Flerumettet
0.6 g
Kolesterol
75 mg
Karbohydrat
0 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
0 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
246 µg
Beta-karoten
210 µg
Vitamin A
264 RAE
Vitamin D
0.1 µg
Vitamin E
0.5 alfa-TE
Tiamin
0.02 mg
Riboflavin
0.3 mg
Niacin
0.1 mg
Vitamin B6
0.06 mg
Folat
25 µg
Vitamin B12
1.2 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
729 mg
Jern
0.1 mg
Natrium
498 mg
Kalium
56 mg
Magnesium
25 mg
Sink
4 mg
Selen
10 µg
Kobber
0.04 mg
Fosfor
520 mg