Klippfisk med spinat og manchego
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 neve
spinat, frisk6 stk
poteter1 stk
løk4 fedd
hvitløk0.5 dl
olivenolje2.5 dl
fiske kraft (se tips)Slik gjør du det:
Vann ut fisken 1 1/2 -2 døgn og tørk den i kjøkkenpapir og skjær i porsjonsbiter.. Skyll godt av og rens spinaten for grove stilker. Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i halvparten av oljen. Tilsett spinaten og la den surre med under omrøring i 30-40 sek. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen. Varm resten av oljen i en panne med høye kanter stek potetskivene og legg dem over i et ildfast fat. Fordel spinat og løkblandingen over. Vend fiskestykkene i hvetemel og stek på begge sider (i pannen der potetene ble stekt). Legg fisken over spinaten i formen og hell over varm fiskekraft. Riv over ost og stek midt i varm stekeovn 200 ºC i 15-20 min. Tips: Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong).