Kokt torsk, ertepure, sennepssaus og bacon

Kokt torsk, ertepure, sennepssaus og bacon

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok opp vann og salt og legg i torskestykkene. Kok opp på nytt og trekk kasserollen vekk fra platen. La trekke i 3-4 min til fisken er akkurat gjennomkokt. Tiden er avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. En viktig del av måltidet er nykokte gode poteter, gjerne mandelpotet. Tilbehør grønn ertepure, sennepssaus og sprøstekt bacon. Grønn ertepure Kok opp vann og salt og legg i de ryste ertene, kok opp og la trekke ca 1 min. Slå av kokevannet. Tilsett smør og mos ertene med en stavmikser. Smak til med ev litt mer smør eller litt fløte, salt og pepper. Hvit saus med sennep Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med varm melk under omrøring. Kok opp og la sausen trekke 6-8 min. Smak til med sennep, salt og pepper.

Kanskje disse også frister?