
Saftige biffspyd med hjemmelagd potetsalat
Passer du på at kjøttbitene er omtrent like store, er du et langt steg på veien til perfekt grillede grillspyd.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
Ingredienser
4 porsjoner
600 g
entrecôte3 ss
olivenolje1 ts
salt1 ts
pepper, sort og nykvernet0.5 ts
spisskum, maltPotet- og yoghurtsalat
700 g
poteter1 stk
paprika, rød1 stk
rødløk1 fedd
hvitløk, hakket1 kvast
timian, frisk4 dl
gresk yoghurt1 dl
majones0.5 ts
spisskum, malt1 ts
salt og nykvernet pepperSlik gjør du det:
Start med potetene. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Du kan gjerne koke dem dagen før du skal lage salaten. Avkjøl potetene. Skrell dem før du deler dem i små terninger.
Hakk opp paprikaen, rødløken, hvitløkfeddet og timiankvastene og ha den i en bolle sammen med yoghurt, majones, spisskummen, salt og pepper. Smak til og kjenn at det er passe krydret. Rør inn potetene.
Skjær kjøttet i terninger på ca. 3×3 cm og ha det i en pose sammen med oljen og krydderet. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i 20 minutter. Træ kjøttbitene 4 grillspyd.
Grill spydene på litt over medium varme i 2–3 minutter på hver side dersom du ønsker å ha dem litt røde inni, og litt lenger dersom du vil ha dem gjennomstekt.