Koldskål
Koldskål er en kald dansk dessertsuppe som er vanlig å spise om sommeren.
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
1.5 dl
kremfløte0.5 dl
sitronsaft, friskpresset2 ss
sukker0.5 stk
sitron i tynne skiver3 ss
grovhakkede mandlerSlik gjør du det:
Visp kremfløten stiv. Bruk en håndvisp til å blande kremfløten sammen med surmelken. Tilsett sitronsaft, sukker og vaniljesukker. Du kan også bruke frå fra vaniljestang istedenfor vaniljesukker. La koldskålen står kjølig i kjøleskap i minst en time før servering. Server med sitronskiver og hakkede mandler, gjerne også en kremklatt, på toppen. Søte kavringer eller danske kammerjunkere serveres ved siden av. Tisp: Du kan også lage en annen variant med egg. Pisk sammen to eggeplommer med 1,25 liter surmelk, 1/4 dl sukker og ss finrevet sitronskall. Oppskriften er hentet fra Fogtdals matleksikon