Kryddermarinerte frukter med sabayonne og kryddersirup
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
3 stk
fersken eller nektarin4 stk
pære1 stk
appelsin20 stk
druerSukkerlake
1 l
vann400 g
sukker1 stk
vaniljestang1 stk
kanelstang4 stk
kardemomme, hel4 stk
stjerneanis, hel4 stk
nellikspiker1 bit
tørket ingefærSabayonne
1 dl
hvitvin0.25 dl
vann40 g
sukker3 stk
eggeplomme0.5 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Kok opp sukkerlaken med krydder og appelsin og ev sitron. Del fruktene i båter og ta ut steiner. Skjær ut «fileter» av appelsinene. Bruk frukter med forskjellige farger. Legg fruktene i den varme sukkerlaken og la dem ligge til laken er blitt kald. Frukten oppbevares i laken til servering. (Kan gjerne gjøres dagen i forveien.) Mål opp 1/4 av sukkerlaken og kok inn til en tynn sirupskonsistens. Server fruktene på en seng av sabayonne med litt av kryddersirupen ved siden av. Sabayonne (en enkel utgave): Varm opp under omrøring, hvitvin, vann, sukker og eggeplommer. Bruk en kasserolle med belegg eller en rustfri kasserolle. Rør om til en tykk krem. Blandingen må ikke koke! Ta kasserollen av varmen og visp til sausen er avkjølt. Dette kan gjøres et par timer før servering. Visp fløten til krem og bland i hvitvinssausen rett før servering.