Kryddersyltede bær
Oppskrift av: Sverre Sætre
1440 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
1 stk
vaniljestang250 g
sukker2.5 dl
vann1 stk
stjerneanis, hel1 stk
kanelstang1 ss
maisenna utrørt i0.5 dl
kaldt vann200 g
stenfrie kirsebær150 g
bringebær150 g
bjørnebærSlik gjør du det:
Hvis du bruker fryste bær, skal du ikke tine dem, men helle den varme laken direkte over dem i dypfryst tilstand. Server kryddersyltede bær til iser, sjokoladedesserter eller med pisket krem. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha sukker, vann, stjerneanis, kanelstang, vaniljestang og -frø i en kjele og la det koke opp. Rør inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter. Tøm den varme laken over kirsebærene. La laken avkjøles før de andre bærene vendes inn. La det hele stå kjølig i minimum 5 timer - gjerne natten over. Ta ut krydderene før servering.