Krydret kvede- og eplemarmelade
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Saft og syltetøyIngredienser
300 g
kvede r1 stk
stort syrlig eple1 dl
vann150 g
sukker, brunt1 stk
kanelstang1 stk
stjerneanis, hel3 stk
nellikspiker0.5 stk
splittet vaniljestang2 ts
eplecidereddikSlik gjør du det:
Skjær kveder og epler i båter og skrell dem. Fjern kjernehus og skjær fruktkjøttet i biter. Kok opp vann, sukker og krydder og legg i kveder, vannet skal stå rett i underkant av kvedene. Kok under lokk til kvedene er møre, 8-10 min. Ta av lokket tilsett epler og la de trekke med i ca 10 min. Smak til med litt eplecidereddik. Hell på rene glass og avkjøl. Tips: Plommer eller syrlige epler kan brukes i stedet for kveder.