Laks og asparges
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
laksefilet5 ss
olivenolje500 g
grønne aspargesMarinade til laksen
2 stk
sitron, saften av den1 fedd
hvitløk, presset0.5 stk
rød chili, finhakket2 stk
laurbærblad2 ss
sjø salt5 ss
olivenoljeMarinade til asparges
2 stk
sitron, saften av den2 ss
sjø salt5 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Skjær laksen i terninger på ca 2 cm. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell denne over lakseterningene. Vend terningene inn i marinaden, dekk med folie og la stå i kjøleskap minst 1 time. Rens aspargesen og del hver av dem i 4 biter. Lag marinaden og legg aspargesbitene i marinaden. Dekk med folie og la aspargesen marinere 1 time i kjøleskap. Grill asparges og laks på god varm grillpanne i 3 - 4 minutter. Server med loff og øl eller hvitvin. Tips: Kokt jasminris kan også brukes som tilbehør.