Laksefrikassé med sommerkål og nye poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
laksefilet4 stk
litengulrot3 stk
vårløk2 ss
smør2 dl
vann2 stk
sjalottløk3 dl
fiskekraft3 dl
matfløteSlik gjør du det:
Skjær laksen i litt store terninger. Skjær kål i små båter, gulrøtter i skiver/staver og vårløk i biter. Smelt smør i en vid gryte, tilsett vann og kok opp. Legg i gulrøttene, legg på lokk og la dem småkoke i 3-4 min. Tilsett sommerkål i båter og kok opp og la trekke i 3-4 min. Vårløk får koke med de 2 siste min. Ta opp grønnsakene med en hullsleiv og legg dem i et ildfast fat og hold dem varme under lokk. Ha finhakket sjalottløk og vin i gryte med kokevannet fra grønnsakene og kok opp. Legg i laksebitene og la dem trekke under lokk i 3-4 min. Ta dem opp og hold dem varme sammen med grønnsakene. Tilsett fiskekraft i kasserollen og kok opp og la koke uten lokk til det halve gjenstår. Tilsett fløten og kok opp og la koke til det tykner (kan eventuelt jevnes med maisennamel). Smak sausen til med salt, pepper,eventuelt ørlite sukker og finhakket kryddergrønt. Hell sausen over laks og grønnsaker og server med nye poteter.