Lammeindrefilet servert med ratatouille
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
lam, indrefilet1 stk
frisk rosmarinkvistRatatouille
2 ss
olivenolje1 stk
løk1 stk
aubergine2 fedd
hvitløk1 stk
squash1 stk
paprika, gul1 stk
paprika, grønn1 ts
timian, frisk1 ts
rosmarin, frisk1 stk
laurbærblad0.5 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernetSlik gjør du det:
Del auberginer opp i skiver. Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle, legg et lett trykk på aubergineskivene. La stå i ca 30 min. Skyll av saltet. Bitterstoffer trekkes ut av auberginene. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank. Tilsett aubergine i store terninger og finhakket hvitløk og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt. Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30-40 min. Ha i basilikum rett før servering. Varm stekeovnen til 125 ºC. Stek indrefiletene i varm olje tilsatt smør og frisk rosmarin. Stek 2-3 min rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Etterstek ev 4-5 min i varm stekeovn ved 125 ˚C. La filetene hvile 5-6 min før de skjæres opp. Server med ratatouille, linser eller stekte poteter og et godt dryss med frisk revet parmesan Tips: Ratatouille kan serveres varm, temperert eller kald. Ratatouille kan lages i god tid før servering.