Lammeindrefilet servert med ratatouille

Lammeindrefilet servert med ratatouille

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Del auberginer opp i skiver. Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle, legg et lett trykk på aubergineskivene. La stå i ca 30 min. Skyll av saltet. Bitterstoffer trekkes ut av auberginene. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank. Tilsett aubergine i store terninger og finhakket hvitløk og stek videre i 3-4 min under omrøring. Del squash og paprika i terninger og stek i 4-5 min til alt begynner å bli mørt. Ha i flådde kuttede tomater uten kjerner, timian, rosmarin, knust laurbærblad, salt og pepper. Kok videre under omrøring i 2-3 min. Legg på lokk, senk temperaturen og la retten trekke i 30-40 min. Ha i basilikum rett før servering. Varm stekeovnen til 125 ºC. Stek indrefiletene i varm olje tilsatt smør og frisk rosmarin. Stek 2-3 min rundt det hele. Dryss på salt og pepper. Etterstek ev 4-5 min i varm stekeovn ved 125 ˚C. La filetene hvile 5-6 min før de skjæres opp. Server med ratatouille, linser eller stekte poteter og et godt dryss med frisk revet parmesan Tips: Ratatouille kan serveres varm, temperert eller kald. Ratatouille kan lages i god tid før servering.

Kanskje disse også frister?