Lammelår med sennep, aubergine og paprika
En nydelig lammestek hvor grønnsakene steker med steken i stekeovnen. Smakene blander seg og gir en nydelig smaksopplevelse. Lammesteken har sin opprinnelse rundt middelhavet, og da spesielt i Italia og Frankrike.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
lammelår (ca. 2 kg)2 ss
smør, mykt1 ss
sennep1 ss
oregano, frisk1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, gul1 stk
paprika, grønn2 stk
aubergine1 stk
squash4 ss
olivenolje2 ss
hakket kruspersilleSlik gjør du det:
1. Bland sammen smør, sennep og oregano. Bruk en liten spiss kniv og lag små snitt i steken rundt det hele. 2. Gni smørblandingen rundt hele steken og inn i snittene. 3. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken og legg den over i en stor ildfast form. Du skal ha plass til grønnsakene også etterhvert. 4. Stek på 125 grader i ca. 2 timer eller til steketermometeret viser 70 grader for rosa og 76 grader for grå. 5. Rens paprika, aubergine og squash og del i store terninger. Når steken har stått en time i ovnen legger du grønnsakene i den ildfaste formen. Drypp olivenolje over, og stek videre. La steken hvile i minst 20 minutter før den skjæres opp. Server med nykokte poteter og sjysaus som du lager av kraften fra kjøttet og grønnsakene.