Lettsaltet torsk med sprøstekt bacon

Lettsaltet torsk med sprøstekt bacon

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med å koke mandelpoteter. Skrell og kok dem møre i usaltet vann, det gjør ikke noe om de koker i stykker!
Hell av kokevannet og damp. Mos eller knus potetene til en grov masse og smak til med smør eller fløte, salt og pepper.
Mens potetene koker, del opp bacon i terninger og stek i panne med litt smør, til bacontreningene er gylne og sprø. Bruk så mye smør at der blir rikelig med smør til serveringen.
Ertestuing
Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Renskjær torskefileten for ben. Del i passende serveringsstykker, ikke for små! Kok opp vann (uten salt) legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp og la fisken trekke (trekk ev kasserollen vekk fra platen) i 7-8 min.
Ta opp fisken legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut før den legges på tallerken. Server med sennep.

Kanskje disse også frister?