Mandelflarn med bringebær
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Mandelflarn:
150 g
mandler125 g
sukker0.5 dl
sirup150 g
smør0.5 dl
kaffefløte150 g
hvetemel0.5 ts
bakepulverFyll og saus:
500 g
bringebær1 ss
sitronsaft2 dl
kremfløteSlik gjør du det:
Mandlene kan være skåldet eller uskåldet eller en blanding. Mal dem og bland alle ingrediensene til flarnene. Sett topper av røren med teskje på bakepapirkledt stekebrett. La det være god avstand mellom kakene, de flyter ut under stekingen. Stek kakene midt i ovnen ved 175° i ca. 8 minutter til de er gylne. La dem stå i noen sekunder før de løsnes fra bakepapiret med en tynn kniv. Avkjøl dem på rist. Mos vel halvparten av bærene med sitronsaft, sil mosen og smak den til med sukker. Visp fløte stiv. Legg tre og tre flarn sammen med en skje krem på midten og bringebær rundt kanten. Anrett dem med sausen rundt, eventuelt også en skje sitronsorbet (kan sløyfes).