Mandelkake med bringebær
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
500 g
ferdigmarsipanmasse6 stk
egg1 dl
hvetemel2 ts
bakepulverFyll
300 g
kransekakemasse3 dl
eplemosm/biterGarnityr
300 g
bringebær, frosne1 pk
bringebærgeléSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 175°C. Riv marsipanmassen og rør inn ett egg om gangen. Vend inn mel blandet med bakepulver. Fyll røren i en godt smurt form, ca. 20x30 cm, eller rund form ca. 24 cm i diameter. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 25 minutter. Riv kransekakemassen og rør den sammen med eplemos. Smør det over den kalde kaken. Fordel bringebær på toppen. Bruker du frosne bær trenger de ikke å tines. Kok opp geléen etter anvisning på pakken. Avkjøl geléen før den helles over kaken. Sett kaken i kjøleskap og la den stivne. Smelt geléen på svak varme og smør den over bærene. La geléen stivne. Server vispet krem eller iskrem til. Kaken er god også uten ekstra tilbehør.