Matjessild med stekte grønnsaker og balsamicoaus
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
400 g
fileter av matjes sild8 bl
basilikum, friskMarinade
5 ss
olivenolje2 fedd
hvitløk, finhakket1 ts
finhakket timian0.5 stk
sitron i skiver1 stk
chiliGrønnsaker
1 stk
squash i skiver1 stk
aubergine i skiver2 stk
løk i tynne skiver0.5 stk
skrellet sitronSaus
2 ss
balsamicoeddik4 ss
olivenolje1 ss
honning7 stk
kapersSlik gjør du det:
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Skjær matjessilden i biter på ca 4 cm. Hell over marinaden og la silda marinere i 12 timer. Press sitronsaft og dryss med salt og pepper over grønnsakene og stek dem i olje. Rør sammen ingrediensene til sausen og smak den til. Server den marinerte matjessilden med grønnsakene og balsamicosausen.