Multeiskake

Multeiskake

Christopher Sjuve
60 minutter
Kake

Ingredienser

Mandelbunn

  • 150 g

    mandler
  • 150 g

    melis
  • 4 stk

    eggehvite
  • Multeiskrem

  • 6 stk

    eggeplomme
  • 150 g

    sukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • 3.5 dl

    frukt yoghurt med multer
  • 6 pl

    gelatin
  • Slik gjør du det:

    Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring. Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen. Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.

    Kanskje disse også frister?