Multeiskake
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
Mandelbunn
150 g
mandler150 g
melis4 stk
eggehviteMulteiskrem
6 stk
eggeplomme150 g
sukker3 dl
kremfløte3.5 dl
frukt yoghurt med multer6 pl
gelatinSlik gjør du det:
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt, bakepapirkledd form, 22-24 cm i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter. Avkjøl mandelbunnen i formen. Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland sammen med yoghurt i eggedosisen. Klem vannet av gelatinen og løs den opp i kokende varmt vann. Avkjøl litt og hell gelatinenblandingen i tynn stråle ned i isblandingen, under forsiktig omrøring. Avkjøl mandelbunnen og hell iskremblandingen over. Frys kaken i formen. Anrett kaken på fat mens den er frossen. La kaken stå ca. 1/2 time i kjøleskap før servering. Server gjerne iskaken sammen med rørte multer.