Myk nøttekake
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
KakeIngredienser
100 g
smør2 dl
nøttekjerner3 stk
egg175 g
sukker175 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ss
vaniljesukker2 dl
lettrømmeSlik gjør du det:
Til 1 kake i 1,5 l form: Smelt smøret. Mal nøttekjernene. Du kan bruke hasselnøtter, valnøtter eller en blanding. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland nøtter, mel, bakepulver og vaniljesukker og vend det i eggedosisen vekselvis med smør og rømme. Fyll røren i godt smurt avlang form og stek kaken på nederste ribbe i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken på rist. Pynt med melisglasur og nøtter før servering. Tips: Kaken kan også stekes i liten langpanne, drysses med grovhakkede nøtter og skjæres i snipper før servering.