Oksebringe med linser
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
200 g
linser, grønne2 dl
kraft fra koking2 stk
laurbærblad1 stk
gulrot0.5 stk
sellerirot1 stk
løk2 ss
olivenolje3 fedd
hvitløk2 ss
balsamicoeddik1 ts
salt1 ts
pepperSlik gjør du det:
1. Her er basisen ferdig kokt kjøtt og kraft. Bløtlegg linsene i 3 timer. Skyll og kok dem i kraft sammen med laurbærblad i ca. 15 minutter. 2. Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett dette i linsene, og la det koke sammen i 5 minutter. 3. Ha i balsamicoeddik og urter. Smak til med salt og pepper. 4. Skjær oksebringen opp i skiver og varm den i litt kraft. Server sammen med linsene.