Osteiskake med jordbær
Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
0.5 pk
kjeks, digestive100 g
smør3 dl
kremfløte1 ts
vaniljesukker3 stk
eggeplomme1.5 dl
sukker1 beger
kremost naturell3 stk
eggehvite4 ss
jordbærsyltetøyBringebærsaus:
2 pk
bringebær, frosne200 g
melis4 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen. 2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje. 3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen. 4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den. Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til. Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.