Ostekake med rømme
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
15 stk
havrekjekstype Kornmo75 g
sukker0.75 ts
kanel8 ss
smør, smeltetOstefyll
700 g
kremost naturell1 stk
sitron150 g
sukker1 stk
vaniljestang4 stk
eggTopping
5 dl
lettrømme1 stk
vaniljestang6 ss
sukkerSlik gjør du det:
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel og ha i en smurt springform, 24/26 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i 10 min. Bland sammen kremost, revet skall og saft av sitron, frø fra vaniljestang og egg til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Smak på ostemassen før den helles over den forstekte bunnen. Stek i varm stekeovn 120 °C i ca 45 min, til ostemassen har "satt" seg (den skal fremdeles være litt skjelvende). Visp sammen rømme og sukker og skrap ut frøene av vaniljestangen. Fordel blandingen forsiktig over den varme kaken (pass på at det ikke går "hull" på dem stekte ostemassen når du heller over rømmeblandingen). Sett kaken i kjøleskapet, gjerne natten over. Server med friske bær.