
Ostesufflé med sopp og skinke
Å lage ostesufflé er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Resultatet er nydelig og luftig.
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
200 g
skinkei strimler200 g
champignon150 g
løki terninger2 ss
smør4 dl
melk5 ss
hvetemel6 stk
egg200 g
revet hvitost, gjerne med mye smak50 g
revet hvitosttil å strø på toppen1 ts
salt2 ss
smørtil smøring av formenSlik gjør du det:
Kutt soppen i skiver og stek i varm panne, med litt smør og nøytral olje. Tilsett til slutt løk i terninger og strimlet skinke. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i bunnen av en smurt suffleform (ca. 2 liter hvis oppskrift til 4 porsjoner) Smelt smøret i en kjele, rør inn melet, og tilsett melken. Rør inn ost, og smak til med salt og pepper. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over formen, og dryss revet ost på toppen. Stek suffleen i stekeovn på 175 °C i 45-50 minutter. Server den straks den tas ut av ovnen. Server med godt brød, og en god salat.