Ovnsbakt fiskefilet med smak av Middelhavet
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ts
salt0.5 stk
sitron8 stk
potet, kokt6 fedd
hvitløk4 ss
olivenolje0.5 stk
sitron, presset saft avUrteolje
2 dl
olivenolje1 ts
saltSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 225 °C. Skyll av fisken, tørk den og del den i serveringsstykker. Dryss på salt og pepper. Del sitronen i tynne skiver og potetene i båter. Legg sitron, poteter, kapres og hele hvitløkfedd (med skall på) og strimlede marinerte tomater i et ildfast fat. Legg over fiskestykkene. Bland sammen olivenolje og sitronsaft og hell over. Legg på timian. Stek i midten av ovnen i 15-20 min. Ønsker du litt mer smak, hell over litt urteolje ved servering. Urteolje: Rens urtene, kun de groveste stilkene fjernes. Skyll og tørk godt av dem. Ha blader og stilker i en hurtigmikser sammen med olje og kjør sammen til en glatt grønn sause-olje. Smak til med salt. Ha olje på et tett glass og oppbevar i kjøleskapet i 5-6 dager.