Ovnsbakt sesam- og korianderlaks med linser og brokkoli

Ovnsbakt sesam- og korianderlaks med linser og brokkoli

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med å koke linsene. Skyll dem godt i et dørslag under rennende vann. Finhakk løk og surr i olje sammen med linsene. Smuldre opp buljongterningene og tilsett i kasserollen sammen med vannet (les på pakken) Kok opp og la trekke ca 20 min. Rens og del brokkoli i buketter og paprika i biter og kok møre i lettsaltet vann i 5-6 min. Rør sammen soyasaus, vann, sukker, sennep og ingefær i en liten kasserolle og kok opp. Hell dressingen over grønnsakene ved servering. Legg laksefileten i en ildfast form og "ringle" over olivenolje, presset sitronsaft, skall (kun det gule), salt, pepper og hakket hvitløk. Bak i varm stekeovn ved 200 ºC i 10-15 min. Ha sesamfrøene i en tørr stekepanne og varm opp under omrøring, pass på at de ikke blir brent, kun gylne. Dryss sesamfrø og frisk koriander over laks og grønnsaker ved servering.

Kanskje disse også frister?