Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus
Dette er kalkunens svar på pepperbiffen. Du lager den så sterk du vil ved å tilpasse mengden pepper etter eget ønske.
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kalkun, skivetPotetsalat
1 kg
potet, kokt200 g
salatblanding1 stk
sikori salat (endivie)1 stk
rød løk i tynne båterDressing til potetsalat
2 ss
honning0.5 dl
hvitvinseddik1.5 ts
salt1 dl
solsikkeoljeEstragonsaus
2 ss
smør1 pk
béarnaise saus2 dl
hvitvin1.5 dl
matfløte1 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 23 minutter på hver side i panne eller på grill. La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus. Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp. Del potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten. Smelt smøret og ha i sauspulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter. Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks. Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg. Tips: Du kan gjerne bruke hel kalkunfilet og skjære den i skiver selv.