Pinnekjøtt brandade
Brandade er en fransk spesialitet, laget som en luftig puré laget på klippfisk, fløte, potet og hvitløk. Her har vi byttet ut klippfisken med pinnekjøtt. En smaksfull og artig innslag til juletapasen eller som en liten forrett i juleselskapet.
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
3 dl
kokt pinnekjøtt500 g
ferdigkokte poteter1 dl
matfløte2 ss
smør2 fedd
hvitløk8 stk
flak av flatbrødSlik gjør du det:
1. Varm potetene i fløten. Mos poteter ved å røre dem kraftig med en tresleiv. 2. Tilsett mykt smør, finhakket hvitløk og hakket kjøtt. 3. Server blandingen mellom to flak flatbrød eller server flatbrødet ved siden av. Pinnekjøtt brandaden kan også brukes i lefseruller. PS: Du kan lage flere varianter av brandaden. En annen variant er med purre og basilikum i steden for hvitløk.