Piratpizza
Christopher Sjuve
60 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Bunn
400 g
hvetemel1 klype
salt25 g
gjær, fersk1 ss
olivenoljeFyll
Tomatsaus
1 stk
liten finhakketløk2 ss
olivenolje1 bokser
hakkede hermetisketomater1 stk
litengulrot, grovrevetSlik gjør du det:
Løs opp gjæren i litt vann. Pass på så det ikke blir varmere enn 37 grader. Bland mel og salt, ha i vannet med gjæren. Elt og spe på med fingervarmt vann til deigen får en passe konsistens. Elt inn olivenoljen til slutt. Ha godt med mel i en bolle og legg deigen i. Rull deigen rundt i bollen så den dekkes med mel. Dekk med klede og sett til heving i 20-30 min. Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett revet gulrot og tomater. Kok ca 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper ogeventuelt litt sukker. Kjevl ut pizzabunnen, dekk med tomatsaus og legg terninger av stekt sei over. Dryss med pizzakrydder og strø revet ost på toppen. Stek ved 180 grader til osten er smeltet og blitt gylden. Tips: Prøv gjerne terninger av lettsaltet torsk eller godt utvannet klippfisk på pizzaen. La fisken trekke i tomatsausen til den er kokt. Ha sausen på pizzabunnen og strø ost over. Sorte eller grønne oliven er godt på pizza med torsk.