Pølsespidd med potetsalat og tomat- og chilisaus

Pølsespidd med potetsalat og tomat- og chilisaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Potetsalat

  • 10 stk

    poteter
  • 10 stk

    sukkererter
  • 1 stk

    vårløk
  • reddik
  • 0.5 dl

    olivenolje
  • 3 ss

    sitronsaft
  • 1 fedd

    hvitløk
  • salt
  • pepper
  • 1 ss

    kapers(kan sløyfes)
  • Tomat- og chilisaus

  • 3 stk

    flåddtomat
  • 1 stk

    chili, rød
  • 2 stk

    paprika
  • 1 stk

    litenløk
  • 4 fedd

    hvitløk
  • 12 bl

    basilikum
  • 1.25 dl

    olivenolje
  • 1 stk

    lime, saften
  • salt
  • pepper
  • Slik gjør du det:

    Pølsespidd: Træ pølser av forskjellige slag og grønnsaker i biter vekselvis på grillspidd. Pensle med olje og grill over rødglødende kull. Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem (legg i kokende vann, kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann). Sukkerertene skal fremdeles være sprø. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og eventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk. Tomat- og chilisaus: Legg tomatene i kokende vann 30-40 sek. Ha over i kaldt vann og trekk av skinnet. Del i to og ta ut stilkfestet. Ta frøene ut av chilipepper og paprika. Rens og del løk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor, tilsett olje og kjør alt til det er finhakket. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. La tomat- og chilisausen trekke smak i ca. 1 time før servering.

    Kanskje disse også frister?