
Pølsespidd med potetsalat og tomat- og chilisaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Potetsalat
10 stk
poteter10 stk
sukkererter1 stk
vårløk0.5 dl
olivenolje3 ss
sitronsaft1 fedd
hvitløk1 ss
kapers(kan sløyfes)Tomat- og chilisaus
3 stk
flåddtomat1 stk
chili, rød2 stk
paprika1 stk
litenløk4 fedd
hvitløk12 bl
basilikum1.25 dl
olivenolje1 stk
lime, saftenSlik gjør du det:
Pølsespidd: Træ pølser av forskjellige slag og grønnsaker i biter vekselvis på grillspidd. Pensle med olje og grill over rødglødende kull. Potetsalat: Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens sukkererter og forvell dem (legg i kokende vann, kok opp på nytt og ha raskt over i iskaldt vann). Sukkerertene skal fremdeles være sprø. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og eventuelt kapers. Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger, strimle opp sukkererter og skjær vårløk og reddiker i biter. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk. Tomat- og chilisaus: Legg tomatene i kokende vann 30-40 sek. Ha over i kaldt vann og trekk av skinnet. Del i to og ta ut stilkfestet. Ta frøene ut av chilipepper og paprika. Rens og del løk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor, tilsett olje og kjør alt til det er finhakket. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. La tomat- og chilisausen trekke smak i ca. 1 time før servering.