Posjert sjøkrepshale med blomkålpuré bouillabaisse
Oppskrift av: Willy Solvang
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
sjøkrepshale2 l
vann6 dl
saltBlomkålpuré:
0.5 hode
blomkål0.5 l
helmelkBouillabaisse:
1 stk
sitrongress1 kvast
basilikum5 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk1 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Skrell haler fri for skall. Kok så i saltet vann. Den trenger ikke lenger enn 10 sek. Blomkålpuré : Blomkål kokes mør i melken. Ta ut blomkålen og kok ned melken. Kjør alt med stavmikser og spe med melken til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper etter ønske. Bouillabaisse: Kok opp alt bortsett fra oljen, og kjør det så på stavmikser og sil alt sammen. Reduser til ca. 1/3 og kjør inn olivenolje i sausen med stavmikser. Dette må være en god olivenolje, f.eks. Daoro. I det hele tatt italiensk olje, den synes jeg er best.