Potet- og reddiksalat

Potet- og reddiksalat

En frisk og superfin salat som kan lages når som helst.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
20 minutter
Tilbehør

Ingredienser

4 porsjoner

450 g

poteter

1 fedd

hvitløk

220 g

reddik

2 ts

honning

1 ts

røkt paprikapulver

10 stk

valnøtter

Slik gjør du det:

Skrubb potetene og del dem opp i små biter.
Ha dem sammen med hvitløkfeddet i kjelen (bruk gjerne damp). Ha over salt og la dem dampe i ti minutter, til potetene er akkurat møre (spissen på kniven skal ikke møte noen motstand).
Vask reddikene (trenger ikke skrelles, med mindre de er skikkelig gamle).
Riv på grovt rivjern. Kast alt som er brunaktig.
Legg i en medium bolle. Ha på salt, vend rundt og sett til side mens potetene koker. Saltet gjør dem mindre pepperaktige.
Når potetene er kokt, sett til side og avkjøl til det er litt varmere enn romtemperert.
Hakk hvitløkfeddet fint og ha i salatbollen. Ha i eddik, olje og paprikapulver. Vend rundt.
Ha i potetene og urtene. Ha på salt og pepper. Vendt rundt og smak til med krydderet.
Ha på valnøtter og server. Det holder seg fin til neste dag.

Kanskje disse også frister?