Potetsalat med pinjekjerner
Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
SalatIngredienser
500 g
poteter3 stk
sjalottløk150 g
lange, grønne bønner50 g
parmesan70 g
pinjekjerner2 ss
finhakket gressløk5 ss
olivenolje1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Skrell potetene, del dem i biter (store terninger) og kok dem møre i godt saltet vann. La de grønne bønnene koke med de siste fem minuttene.
Mens potetene kokker lager du resten
Ha pinjekjernene i en stekepanne (uten olje/smør) på middels varme. Dytt litt rundt på dem til de får litt farge. Legg i en bolle (som er stor nok til å romme potetene).
Skrell sjalottløken, skjær den i skiver og stek den gyllen i litt smør og ha i bollen med pinjekjernene.
Ha i gressløk, fint revet parmesan, olje, sitronsaft, salt og pepper.
Sil av poteter og grønne bønner. Ha i bollen og vend godt rundt.