Quiche med luftig parmesanbunn

Quiche med luftig parmesanbunn

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Form og pai

Slik gjør du det:

Bland sammen varmt vann og olje til "fingervarmt", løs opp gjær (tørrgjær tilsettes samen med hvetemelet). Tilsett salt, revet parmesan, og mesteparten av hvetemelet. Arbeid sammen til en smidig, glatt deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min. Smør en paiform, 24/26 cm i diameter. Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen godt over kanten. Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn ved 200 ºC på nederste rille i ca 10 min. Del sopp i båter/skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk. Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger. Pisk sammen egg, melk, kesam, salt, pepper og halvparten av osten. Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten. Stek videre ved 200 ºC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet. Legg skiver av tomat over de siste 15-20 min. Server med en grønn salat.

Kanskje disse også frister?