Rabarbrafristelse med mandelmarengs

Rabarbrafristelse med mandelmarengs

Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
Kake

Ingredienser

Rabarbrapuré

700 g

rabarbra

4 dl

vann

150 g

sukker

0.75 dl

kaldt vann

Bunn

125 g

hvetemel

50 g

melis

0.25 ts

salt

Mandelmarengs

125 g

melis

0.25 ts

kanel

2 stk

eggehvite

Slik gjør du det:

Begynn med å lage rabarbrapuré. Den kan lages god tid i forveien og kan gjerne fryses ned (se tips). Del rabarbra i biter og kok den mør i vann og sukker i 12-15 min, til den er helt mykt. Mos den gjennom en sikt eller med en stavmikser til en glatt puré. Rør potetmel ut i kaldt vann. Kok opp rabarbrapuréen og hell i potetmeljevningen under omrøring. Kok opp og avkjøl. Deig/bunn: Smuldre det kalde smøret i melet, tilsett melis, eggeolommer, vaniljesukker og salt og bland sammen. Sett deigen kaldt ca 1 time. Trykk deigen ut i en smurt paiform/ildfast form (avlang eller rund). Forstek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i ca 12 min. Avkjøl i 10-15 min. Mandelmarengs: Bland sammen finhakkede mandler, melis og kanel. Stivpisk eggehvitene og vend lett inn i mandelmassen. Fordel rabarbrapuré over den forstekte bunnen og legg over mandelmarengsen. Stek midt i varm stekeovn 180 °C i ca 30 min til marengsen begynner å bli gyllen og føles fast. Avkjøl kaken og server med krem eller is. Tips: Med rabarbrapuré i fryseboksen har du dessert eller kaffegodt på 1-2-3. Rabarbrapuré kan servers lun til iskrem med for eksempel jordbær ved siden av eller som tilbehør til en nøttebunn eller enkelt og greitt rabarbrapure med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.

Kanskje disse også frister?