Rabarbrafristelse med mandelmarengs
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Rabarbrapuré
700 g
rabarbra4 dl
vann150 g
sukker2 ss
potetmel0.75 dl
kaldt vannBunn
125 g
hvetemel100 g
kaldt smør i terninger50 g
melis2 stk
eggeplomme1 ts
vaniljesukker0.25 ts
saltMandelmarengs
85 g
finhakkede mandler125 g
melis0.25 ts
kanel2 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Begynn med å lage rabarbrapuré. Den kan lages god tid i forveien og kan gjerne fryses ned (se tips). Del rabarbra i biter og kok den mør i vann og sukker i 12-15 min, til den er helt mykt. Mos den gjennom en sikt eller med en stavmikser til en glatt puré. Rør potetmel ut i kaldt vann. Kok opp rabarbrapuréen og hell i potetmeljevningen under omrøring. Kok opp og avkjøl. Deig/bunn: Smuldre det kalde smøret i melet, tilsett melis, eggeolommer, vaniljesukker og salt og bland sammen. Sett deigen kaldt ca 1 time. Trykk deigen ut i en smurt paiform/ildfast form (avlang eller rund). Forstek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i ca 12 min. Avkjøl i 10-15 min. Mandelmarengs: Bland sammen finhakkede mandler, melis og kanel. Stivpisk eggehvitene og vend lett inn i mandelmassen. Fordel rabarbrapuré over den forstekte bunnen og legg over mandelmarengsen. Stek midt i varm stekeovn 180 °C i ca 30 min til marengsen begynner å bli gyllen og føles fast. Avkjøl kaken og server med krem eller is. Tips: Med rabarbrapuré i fryseboksen har du dessert eller kaffegodt på 1-2-3. Rabarbrapuré kan servers lun til iskrem med for eksempel jordbær ved siden av eller som tilbehør til en nøttebunn eller enkelt og greitt rabarbrapure med vaniljekesam eller vaniljeyoghurt.