Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
I denne desserten kombinerer du to gode råvarer, nemlig rabarbra og jordbær. Du kan nå nyte sommeren til fulle, enten du trekker i skyggen på en solfylt dag eller må trekke inn på grunn av sommerregnet som herjer ute.
Christopher Sjuve
30 minutter
Ingredienser
Slik gjør du det:
Skrell rabarbraen og del den opp i omtrent like store biter. Tilsett vann, kanelstang og mesteparten av sukkeret og kok opp. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og stangen i suppa.
La suppen koke ca 15-20 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Skum av og smak til med mer sukker om nødvendig. Sett til avkjøling og sil deretter suppen.
Suppen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet før servering.
Skyll og rens jordbærene og fordel de i en dype tallerkener. Hell rabarbrasuppen over,
pynt med sitronmelisse og plasser en kule med god vaniljeis på toppen. Som et alternativ til vaniljeis smaker det også godt med panna cotta til.
Denne oppskriften er fra Trines matblogg.