Reinsdyrbiff med timian- og einebærsmør, mandelpotetpuré og rødvinssky
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kjøtt
Grønnsaker
3 stk
gulrot3 skiver
sellerirot12 stk
brekkbønnerTimian- og einebærsmør
50 g
smør, mykt6 stk
einebær1.5 ts
fersk hakket timianRødvinssky
3 dl
rødvin1 ss
sukker, brunt4 stk
champignon1 kvast
timian, frisk1 stk
laurbærbladMandelpotetpuré
800 g
mandelpoteter3 ss
smørSlik gjør du det:
Skjær kjøttet i biffer. La kjøttet ligge på benken til temperering før steking. Timian- og einebærsmør: Rør sammen mykt smør, finhakket einebær og timian. Form smøret til en rull med hjelp av plastfilm eller matpapir. Legg i kjøleskapet. Rødvinsky: Bland sammen alle ingrediensene til rødvinskyen, unntatt maisenna. Kok opp og la koke uten lokk til halv mengde. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Mandelpotetpure: Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett smør og varm melk og mos/knus potetene. Smak til med salt og pepper. Grønnsaker: Del grønnsakene opp i staver og forvell dem i kokende vann i 3-4 min. Hell av kokevannet og damp grønnsakene godt. Tilsett smør og la grønnsakene surre i smøret til de er myke. Dryss over salt og pepper. Reinsdyrbiff: Smelt smør i en stekepanne og la smøret bli nøttebrunt og slutte å bruse før kjøttet legges i. Stek 2-3 min på hver side. Dryss på salt og pepper når kjøttet er stekt. La kjøttet hvile 5-6 min før servering.