Rømmegrøt
Vanlig på 17. mai buffet. Godt hele året.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettSlik gjør du det:
Rømmegrøt er enkelt og lage og i dag lager vi en grøt som ikke er så mektig som den som ble laget for 40-50 år siden. Ha rømmen over i en kasserolle og kok under lokk i 2 min. Rør inn halvparten av melet. Rør kraftig så kommer smøret fram. Skum det av. Rør inn resten av hvetemelet og spe med varm melk. Rør godt slik at grøten blir glatt og klumpfri. Kok grøten i ca 8 min. Salt grøten og server med smør, sukker og kanel og for eksempel spekemat. Tips: Skal grøten stå litt før servering, hell litt melk over grøten, det hindrer snerk. Rømmegrøt tykner når den blir stående og melken røres inn i grøten før servering. Kok opp på nytt. Tips: Får du ikke nok smør ut av grøten (tar du ut for mye smør vil grøten også miste noe av sin rømmesmak), smelt usaltet smør og øs av det klare gule smøret (ikke bunnfallet) og server til grøten. Bunnfallet kan du bruke i bakst eller vaffelrøre.