Røstipotet
Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
TilbehørSlik gjør du det:
Du kan velge om du skreller potetene eller ikke.
Riv løken på et rivjern. Kok løk ogpoteter i ti minutter, slik at potetene er halvkokt. Sil av vannet.
Når de er kalde nok til å håndtere, river du potetene på rivjern (eller skjær dem i tynne strimler med en kniv om du ikke har rivjern).
Skvis ut så mye vann av de revne potetene du klarer med nevene. Tørk til slutt løk og poteter tørt med kjøkkenpapir.
Bland godt og ha på litt salt og pepper.
Ha smør i stekepanna på middels varme.
Ta en spiseskje av blandingen, form lett med hendene og legg i stekepanna, så mange du får plass til.
Stek i fem, seks minutter (til det har dannet seg en sprø skorpe) og snu den. Stek i noen minutter til slik at potetene er helt gjennomstekt.