Potetform med soppsmaker
Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
TilbehørIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
Legg soppen i vann natten over (eller 2-3 timer om du har mindre tid).
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sil vannet ned i en kjele. Kok ned til omtrent en desiliter. Ha i crème fraîche og bland godt. Knus i ett fedd hvitløk og smak til med salt, pepper og muskat.
Hakk soppen og sjalottløken. Stek dem sammen i en stekepanne i litt smør. Bland dem med crème fraîche-blandingen.
Skjær potetene i skiver. Legg dem delvis overlappende i rundt i formen.
Legg på soppblandingen. Legg på et nytt lag med resten av potetene.
Pensle potetene med smeltet smør, salt og pepper.
Stek i ovnen i omtrent 30-40 minutter, til potetene er stekt ferdig. Om potetene blir for mørke, dekk med aluminiumsfolie.