Scampi el diablo
Oppskrift av: Trond Moi
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
20 stk
scampi8 fedd
hvitløk3 ss
smør1 dl
olivenolje2 stk
røde chili4 stk
klase tomat1 gl
tomatpuré1 bokser
hakket tomat2 dl
hvitvin2 stk
vårløk1 stk
rødløk5 stk
sopp1 pk
sukkererter1 bt
koriander1 pk
spinatSlik gjør du det:
Rens scampiene, la stjerten sitte på og skjær bort tarmstrengen. Skyll dem godt i kaldt vann og tørk av. Fres scampiene i smør. Svi av chiliene på gassflamme så de blir sorte. Vask/skrubb av det brente skallet og fjern frøene inni. Grovhakk chili og rødløk og finhakk hvitløken. Fres dette i olivenolje til det blir gyllent. Tilsett scampiene. Tilsett grovhakket sopp. Fres dette litt til og ha på tomatpureen. Fres dette i ett minutt. Tilsett hvitvin, hakkede tomater fra boks, litt sesamolje og soyasaus. La dette småputre i et par min. Ha på grovhakkede klasetomater, strimlede sukkererter, grovkuttet spinat og fersk koriander. Smak til med salt og pepper.