Semifreddo

Semifreddo

Denne desserten er halvfrossen. Og helgod!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
Dessert

Slik gjør du det:

Nøtter
På et fat eller ildfast form, smør på solsikkeolje (for at ikke nøttene skal sette seg fast).
Ha nøttene i en tørr stekepanne på middels varme. Dytt litt rundt på dem underveis. Når de er ristet ferdig, ha i sukkeret. La det smelte mens du forsiktig rører rundt. Når det er en lys og jevn karamellfarge har du alt sammen over på det oljede fatet. La det ligge til det stivner.
Når det er stivt, knekk det opp i biter. Kjør karamellnøttene i en kjøkkenmaskin. Pass på at det ikke blir helt pulverisert.
Semifreddo
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med eggeplommene. Pisk dette med fire spiseskjeer sukker til det blir hvitt. Ha i kald kremfløte og pisk til det blir tykt.
Ha eggehvitene i en annen, helt ren bolle. Pisk dem stive med litt salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeplommeblandingen. Bland inn nøttene, men spar litt til pynt.
Du kan ha alt i en bolle og sette i fryseren. Men, det er enklere å det over i serveringsglass eller boller som du setter i fryseren i ca 30-60 minutter før servering.

Kanskje disse også frister?