Sitrusgrillet tunfisk med posjerte vaktelegg, avocadoterrin, frisk salat og chorizovinaigrette
Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
280 g
tunfiskfiletAvocadoterrin
2 stk
avokado2 pl
gelatinPosjerte vaktelegg
8 stk
vaktelegg1 l
kokende vann1 dl
eddikChorizovinaigrette
1 stk
sjalottløk50 g
chorizopølse0.5 fedd
hvitløk1 dl
hvitvin1 dl
olivenoljeSalat
2 dråpe
sitronSlik gjør du det:
Tunfisk skjæres i skiver, saltes og pepres og overdrysses med lime- og sitronrasp. Avocadoterrin: Skrell avocado og fjern stenen. Kutt halve av avocadoene i terninger og legg i sitronsaft. Kjør resten av avocadoene i kjøkkenmaskin til det er helt puréaktig. Smak til med godt med sitron, salt og pepper. Smelt gelantin med litt sitronsaft. Bland alt sammen og legg det i en form kledd med klingfilm og sett det kaldt. Etter en time - ta den ut av formen og plasten og skjær den i skiver. Posjerte vaktelegg: Ha eddiken og salt i vannet og kok opp. Rør rundt med en visp til det kokende vannet følger vispens retning. Ha oppi egget (uten skall). La det trekke i 60 sek. Ta det så ut og fortsett så med ett og ett egg. (Kan gjøres på forhånd). Pensle eggene med litt olivenolje og salt/pepper ved servering. Chorozovinaigrette: Skjær sjalottløk og chorizo i små terninger (hvitløk også). Sviss dette godt i olivenolje, ha i en teskje sukker, svisses over lav varme i 1 min. Hell over hvitvin og kok ned. Trekk den av platen og pisk inn god olivenolje. Salat: Renses og vaskes godt, tørkes. Smakes til med salt/pepper og olivenolje + sitron.