Sjokolade- og yoghurtiskrem
Dette er Clotide Dusoulliers oppskrift på yoghurtiskrem med sjokoladesmak.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
DessertIngredienser
100 g
sjokolade, mørk100 g
crème fraîche300 g
yoghurt, helst gresk120 g
sukker, brunt1 klype
havsaltSlik gjør du det:
Smelt sjokoladen i vannbad. Rør hele tiden så den smelter jevnt. I mellomtiden har du crème fraîche i en medium bolle (helst med helletut). I en annen bolle, visp sammen sukker, kakaopulver og salt til det ikke er noen klumper. Når sjokoladen har smeltet, visp den inn i crème fraîchen. Visp sukkerblandingen inn i sjokoladekremen. Ha i vanilje og yoghurt. Bland det godt sammen. Dekk til og avkjøl i kjøleskap i en time. Bland igjen og sett det i fryseren i en iskremmaskin (og følg instruksjonene til din maskin).