Sjøkrepssuppe med asparges og tomat
Oppskrift av: Stian Floer
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
12 stk
sjøkrepsSjøkrepssuppe
0.5 stk
fennikel1 stk
hvitløk shode1
tomat1 ss
tomatpuré1 stk
kepa løk4 ss
soyasaus1 stk
stjerneanis, helAspargessuppe
12 stk
asparges0.33 l
fløte100 g
bladpersille50 g
smør1 stk
sitronTomat:
4 stk
klasetomat1 stk
hvitløksfedd1 ss
olivenolje1 ss
timian, finkuttes1 ts
sukker1 ss
estragon1 ss
smørSlik gjør du det:
Knekk av sjøkrepshalen, ta ut tarmen og legg krepsen på brett i kjøleskapet. Ha hodet og klørne i en kjele med resten av ingrediensene unntatt soyasausen. Svi dette i 5-10 min. Hell over vann, og kok i 45 minutter. Sil av og smak til med salt og pepper, eventuelt sitron og soyasaus. Ønsker du en kraftigere suppe, reduserer du til du er fornøyd. Aspargessuppe: Kutt av nederste delen av aspargesen og skrell av 2/3 av skallet. Kok aspargesen hardt i saltet vann i ca. 2 min. og ha det rett i isvann. Ha skettet i en kasserolle og kok dette med 50/50 fløte og vann i ca. 30 min på svak varme. Ha det så over i en blender og kjør med bladpersille og smør. Sil suppen og smak til med salt, pepper og eventuelt sitronsaft. Tomat: Kutt tomatene i grove biter og legg på brett med sjøkrepps halene. Ha over smør, olivenolje, salt, pepper, sitron og blanding av finhakket hvitløk og urter. Bak i ovnen i ca 4 minutter, legg aspargesen inn og bak videre i 2 minutter. Anrett Skum opp aspargessuppen og ha den i en liten bolle/kopp. Legg sjøkrepsen, aspargesen og tomatene ved siden av. Hell sjøkrepsbuljongen forsiktig over krepsen.