Smashkake
Dette er kake som alle skjønner er dødsgo.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Kake
120 g
sjokolade100 g
smør100 g
sukker3 stk
eggeplomme3 stk
eggehvite1 ss
sukker1 klype
salt2 dråpe
mandelekstrakt (kan droppes)50 g
melGlasur
1 pose
smash5 ss
smørSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Mål opp alle ingrediensene.
Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.
Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann). Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske).
Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.
Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt. Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).
Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen. La kaken avkjøles på rist.
La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.
Glasur
Smelt sjokolade vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt.
Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned glasuren) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken.
Hell utover smash på slutten og fest dem i glasuren når den er stiv nok.
Denne oppskriften er basert på den sjokolkadekaken Julia Child kalte Queen of Sheba, men glasuren er helt forskjellig.